De meesten van ons krijgen er ergens in ons leven weleens last van, en niemand vindt het fijn: huidproblemen. Of het nu door de puberteit komt, door bepaalde medicatie of dat het een andere oorzaak heeft, het is simpelweg niet prettig om met dingen als eczeem en acne om te gaan. Wat is nu een natuurlijk middel tegen eczeem, en hoe krijg je mee eters weg? Lees het hier, en laten we een kijkje nemen in de belangrijkste tips om jouw huid weer rustig te krijgen! 

Het gezicht

Er kan zo veel bij skincare komen kijken als je zelf wilt, maar een paar basistips zijn altijd handig. Ten eerste is het belangrijk om altijd rekening te houden met onze goede vriendin: de zon! Ook op dagen waarin je niet in de brandende zon loopt, maar wel veel buiten bent, is het belangrijk om je in te smeren met een goede zonnebrand. De UV straling van de zon is, zoals we allemaal weten, erg slecht voor je huid. Ook is het belangrijk om erachter te komen wat voor huidtype je hebt. Heb je een huid die snel vet wordt? Dan is het belangrijk om niet te veel producten te gebruiken (dit is sowieso een goede tip). Voor mensen met een vette huid zijn water en een pH-huid neutrale zeep je beste vrienden. Houdt je poriën schoon, dit verminderd al de kans op puistjes en andere irritaties.

En de rest

Ook is het belangrijk om de rest van je lichaam niet te vergeten. Dingen als mee eters en puistjes focussen zich vaak op je gezicht, maar de rest van je huid verdient ook liefde! Als het even kan, probeer je lichaam een tot twee keer in de week te scrubben. Zo zorg je dat alle dode en hiermee overige huidcellen niet op je huid blijven hangen, en dus niet voor latere irritatie zorgen. Hiernaast is het ook essentieel, zowel voor je gezicht als je lichaam, dat je elke ochtend en avond moisturized. Je huid op een goed vochtigheidsniveau houden, houdt haar soepel en voorkomt irritatie. Ook bij het vinden van de juiste moisturizer is het belangrijk om je huidtype goed te kennen. Voor een huid die snel droog wordt is een vettere moisturizer goed, terwijl dit bij een vette huid juist weer helemaal niet werkt.

Wees niet bang om je te verdiepen in skincare, maar raak ook vooral niet geïntimideerd! Je hoeft echt geen skincare routine van een halfuur te ontwikkelen, maak je maar geen zorgen. Zorg goed voor je huid, houdt haar schoon en vindt de moisturizer die bij jou past. En onthoudt; you’re beautiful!

Door Redactie