beste probiotica

Probiotica bestaat uit levende micro-organismen die een positief effect hebben op je gezondheid. De probiotica bevat levend je darmen waar ze hun werk kunnen doen. Probiotica vind je in diverse producten terug. Wat is het precies? Wanneer is het een goed idee om probiotica in te nemen? En waar zit de beste probiotica zoal in? Dit artikel geeft antwoorden.

Wat is probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen met een veelbelovend effect op je gezondheid. Deze bacteriën zijn goede micro-organismen die levend de darmen bereiken om zo een positief effect uit te oefenen. Deze micro-organismen bestaan uit melkzuurbacteriën en zorgen voor een gezonde darmflora.

beste probiotica

Wanneer moet ik probiotica innemen?

Wanneer je last hebt van darmproblemen zoals obstipatie diarree of overgevoelige darmen zijn probiotica een goed idee. Deze darmklachten zijn vaak het gevolg van een verstoord darmflora. Er zijn veel aanwijzingen dat probiotica een gunstig effect heeft op een prikkelbaar darmsyndroom (PDS). Het is hierbij van belang om het product meerdere weken achtereen op regelmatige basis te gebruiken om verzekerd te zijn van een goed resultaat. Door je darmflora in een goed evenwicht te laten verkeren, voorkom je een hoop problemen.

Beste probiotica

Maar wat zijn de beste probiotica? Er zijn voldoende voedingsmiddelen die van nature probiotica bevatten. Denk hierbij aan gefermenteerde groenten zoals zuurkool, kimchi of kombucha. Ook veel zuivelproducten bevatten probiotica waaraan vaak probiotica is toegevoegd. Deze bacteriën die tot probiotica behoren zijn de lactobacillen of bifidobacteriën. Het is van groot belang dat ze levend de darmen bereiken omdat ze op deze manier het grootste effect hebben. Men zegt dat kwark en yoghurt probiotica bevatten echter deze melkzuurbacteriën bereiken de darmen vaak niet levend.

Probiotica supplementen

Liever geen zuiveldrankjes? Of mag je bijvoorbeeld geen zuivel nemen in verband met allergie? Dan biedt een supplement een goede uitkomst. Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van (kauw)tabletten of zakjes.  

Door admin