Inrichting kinderopvang

Net als interieurtrends veranderen trends rondom de inrichting van een kinderopvang regelmatig. Veel van deze trends worden dan ook overgenomen uit interieurtrends waardoor een kinderopvang er steeds moderner uit gaat zien. Wat wordt de toekomst van de inrichting kinderopvang?

Inrichting kinderopvang

Licht hout

Licht hout is een trend afkomstig uit Scandinavische interieurs, het geeft een rustgevende, moderne en luxueuze look aan een ruimte. Denk bij lichte houtsoorten aan bijvoorbeeld eiken hout, bamboe of acacia hout. Deze houtsoorten komen vooral terug in vloeren en meubels. Ze zijn goed te combineren met natuurlijke tinten als bruin, blauw, grijs en wit.

Aandachtstrekkers

Indien je in de kinderopvang een neutraal en rustig interieur hebt is het voor kinderen altijd interessant als er een opvallende aandachtstrekker tussen zit. Dit kan bijvoorbeeld een stimulerende belevingshoek zijn. Het creëert de persoonlijkheid van de ruimte terwijl het kinderen stimuleert om te leren.

Botanisch

Haal de natuur in huis! Door leuke planten als aanvulling op het interieur te hebben creëer je een gezonde leefomgeving terwijl je de kinderen iets bijbrengt over duurzaamheid en de natuur. Zet deze planten in het zicht van de kinderen maar niet te dicht in de buurt, zodat je zeker weet dat er niets fout kan gaan. 

Basiskleuren

Kleuren maken verschil aan ruimtes. Toch hoeven deze kleuren niet altijd fel te zijn om een impact te maken. Een lichte blauwe kleur in combinatie met een basiskleur als wit of lichtgrijs geeft bijvoorbeeld een gevoel van betrouwbaarheid en rust. Gebruik van veel verschillende felle kleuren is af te raden omdat dit overweldigend kan zijn voor kinderen.

Huiskamergevoel

Door accessoires als kleine zachte ronde kussentjes en lichte tinten maak je het knus op de kinderopvang en geef je de kinderen een rustig ‘thuis’ gevoel.

Door admin