In Nederland zijn er duizenden amateursporters die gebruik maken van anabolen. Anabolen zijn voor profsporters zoals bijvoorbeeld voetballers, wielrenners of atleten streng verboden, want zij riskeren als ze gepakt worden een schorsing van enkele maanden tot mogelijk een aantal jaar. Amateursporters riskeren normaliter niet dergelijke schorsingen. Dat anabolen verboden zijn geeft aan dat ze ergens iets goeds doen. Immers, ze zorgen voor een versnelde spiergroei.

Hoe werkt het?

Anabolen zelf geven degene die het gebruikt veel energie. Mede dankzij deze energie is diegene in staat om tijdens krachttrainingen tot het uiterste te gaan. Dit zorgt dan weer mede voor een versnelde groei van spieren. Echter, het gebruik van anabolen alleen helpt niet direct bij spiergroei. Een anabolen kuur alleen is niet afdoende. Je zult er ook echt iets voor moeten doen. Een gezond voedingspatroon en keihard trainen in de sportschool is het devies. Ook rust is belangrijk voor je spieren, maar over het algemeen merken mensen die anabolen gebruiken dat ze wel veel meer energie hebben en hierdoor soms zelfs minder slaap nodig hebben.

Het gebruik van anabolen kan gevaarlijk zijn. Helemaal als je niet weet hoe je het aan moet pakken en wat precies de risico’s zijn. Ook kun je anabolen kopen die gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Hier zit je als gebruiker natuurlijk niet op te wachten, dus is het absoluut aan te raden om als leek niet te gaan experimenteren en op zoek te gaan naar iemand die je advies kan geven over het gebruik van anabolen.

Door admin