Wanneer je aan het verbouwen bent komt er vaak ook een heleboel afval bij kijken. Vooral in de fase van het slopen. Wanneer je denkt aan een grote verbouwing, zoals een hele verdieping of de hele keuken eruit slopen is het slim om een bouwcontainer te laten plaatsen. Een bouwcontainer is ideaal om al uw bouw- en sloopafval in af te voeren bij grote projecten. Wanneer u een kleinere klus heeft, of geen ruimte beschikbaar voor een bouwcontainer. Dan is het slim om aan een big bag te denken. Dit is eigenlijk een soort bouwcontainer maar dan in het klein. Een big bag huren kan bij verschillende bedrijven. Om te beginnen is het slim om na te denken over de materialen die je wilt gaan afvoeren. Er zijn bij het huren van de big bags namelijk een aantal verschillende materiaalkeuzes mogelijk. Zo zijn er big bags die voor sloopafval bedoeld zijn, voor schoon puin of voor asbesthoudende materialen. 

Verschillende materialen

De asbesthoudende zakken zijn afgesloten aan de bovenkant. Dit is een van de grootste verschillen met de zakken die bedoeld zijn voor het andere afval. Deze zijn namelijk over de gehele bovenkant gewoon open. Hier kan dus gemakkelijk al het bouw- en sloopafval in worden gedeponeerd. Wanneer de zak vol is kan het worden opgehaald door het bedrijf waar u de big bag heeft gehuurd. Dit bedrijf zorgt er dan voor dat de verschillende soorten afval gesorteerd worden. Daarom is het ook belangrijk dat je op de materialen let bij het huren van de big bag. Tijdens de klus is het dus ook van belang dat je de materialen scheidt en in de verschillende zakken doet. Wanneer de big bags dan opgehaald zijn door het bedrijf gaan zij verder aan de slag met het scheiden van het bouw- en sloopafval. Ook kijken ze of het mogelijk is om het afval nog te verwerken of recyclen. 

De prijs

Het huren van een big bag kan per bedrijf een beetje verschillen in de prijs. Ook ligt het aan de maat en het type afval wat u wilt afvoeren. Het is slim om hier een beetje onderzoek naar te doen en een goed bedrijf te vinden voor het huren. Ook kan je hierbij kijken naar de bijkomende services. Bijvoorbeeld het ophalen en leveren van de zak. Het voordeel van een big bag is dat het snel geplaatst kan worden. Bij sommige bedrijven kunnen ze zelfs binnen één werkdag de big bag plaatsen. Hierdoor kan je nog sneller aan de slag met je klus.   

Door Redactie