Wil jij het meeste uit je studententijd halen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een kamer in de stad van jouw universiteit. Want wat is nu gezelliger dan van je ouderlijk nest naar een tof studentenhuis te verhuizen? Leeftijdsgenoten om je heen die altijd in zijn voor een feestje en vaak woon je op een mooie locatie in de stad. Het is dan ook niet zo vreemd dat mensen die in de stad wonen er nauwelijks buiten komen, je hebt er namelijk alles. Daarom wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk uit jouw studentenkamer halen. Het is vaak een kleine ruimte die je zo praktisch mogelijk moet inrichten.

Ruimte besparen

Het verschilt natuurlijk of je op kamers in een studentenhuis gaat of kiest voor een studio. Aan beide zitten verschillende voordelen en nadelen. In een studentenhuis heb je een eigen kamer en deel je de keuken en badkamer met andere studenten. Het voordeel is dat je wat voordeliger uit bent en alleen je kamer hoeft in te richten. Ook brengt een studentenhuis een hoop gezelligheid met zich mee, maar het moet wel bij je passen. In een studio heb je meer rust en ruimte voor jezelf, al betaal je hier dan ook weer meer voor. Wat je keuze ook wordt, je zult verstandig moeten omgaan met de ruimte die je hebt. Maak daarom een schets van de kamer of studio, knip “meubels” van papier op schaal en schuif net zolang met de papiertjes tot je een praktische inrichting vind. Om ruimte te besparen kun je kiezen voor een hoogslaper zodat je daaronder ruimte hebt voor een zithoekje of bureau. Een klein tafeltje om aan te eten en te studeren kun je prima tweedehands kopen, net zoals veel van de andere meubels die je nodig hebt. Als je geen geld of ruimte hebt voor een kledingkast dan kun je ook prima uit de voeten met een kledingrek.

Aankleding

Omdat je waarschijnlijk veel spullen tweedehands koopt is het lastig om echt een bepaalde woonstijl aan te houden. Daarom kun je het vaak het best vrij minimalistisch laten. Hierdoor oogt de ruimte niet te klein en druk. Ruim losse spullen op in kartonnen dozen zodat deze uit het zicht zijn. Hang een paar wandplankjes op met daarop wat kaarsen, kleine woonaccessoires en planten. Geen probleem als je geen groene vingers hebt, vetplanten hoef je maar een paar keer per jaar water te geven en staan toch heel gezellig. Met een grote spiegel aan de wand oogt de kamer ook gelijk een stuk ruimer.

Door Redactie