gin

Misschien organiseer jij binnenkort wel een meidenavond of geef je een feestje? Met gin-tonic zit je dan sowieso goed. Hiermee kun je namelijk eindeloos variëren. Zo zijn er niet alleen tal van verschillende gin soorten, maar kun je ook variatie aanbrengen in de gin die je gebruikt. Heb jij zin in een G&T en ben je benieuwd welke tonic je het beste bij welke gin kunt drinken? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat jij de allerlekkerste G&T’s serveert op jouw feestje.

Verschillende smaken gin

Om te beginnen zijn er verschillende smaken gin. G&T nodigt dan ook uit tot experimenteren. Het basisingrediënt is de gin. De smaak van gin is op te delen in vier verschillende soorten: citrus, zoet, bloemig en kruidig. Bobby’s gin is een voorbeeld van een populaire kruidige gin. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele Indonesische kruiden om deze gin zijn smaak te geven. Bombay Sapphire is een gin met citrus tonen en een lichtzoete afdronk. Sipsmith en Gordon’s Elderflower zijn bloemig en Beefeater London is een goed voorbeeld van een zoete gin.

Welke tonic in G&T

Op het gebied van tonic is er ook ruimte om te experimenteren. Naast de standaard tonic, zijn er net als bij gin vier soorten smaken tonic: zoet, kruidig, bloemig en citrus. Over het algemeen geldt het volgende:

Een bloemige en kruidige gin combineer je met een neutrale tonic. Een zoete en bloemige gin combineer je met een ook bloemige en fruitige tonic. Citrus en zoete gin smaken het best wanneer deze gecombineerd worden met neutrale tonics en een kruidige en citrus gin vraagt om aromatische tonics.

Garnering van je gin-tonic

Nu weet je welk type gin jouw favoriet is en met welke tonic je deze het beste combineert. Om je G&T af te maken, heb je ook nog de juiste garnering nodig. De garnering bepaalt deels de smaak, maar speelt ook een grote rol in het visuele effect van de cocktail. Zo kun je een gin-tonic garneren met jeneverbes, sinaasappel, citroen, tijm, rozemarijn, steranijs, komkommer en nog veel meer. Wij zetten onze 2 favoriete combinaties op een rij zodat je vast inspiratie op kunt doen.

Gin-tonic inspiratie

Bobby’s gin drink je bij voorkeur uit een ballonglas. Vul het glas met grote ijsblokjes en wals het ijs voorzichtig door het glas, zodat het glas goed koud wordt. Het gesmolten ijswater giet je weg en je giet 50 ml Bobby’s in het glas. Je voegt 150 ml Premium Indian Tonic Water toe en als garnering een schijfje sinaasappel met zes kruidnagels.

Voor een bloemige G&T ga je voor Gordon’s Elderflower in combinatie met een fruitige tonic, zoals citroen of sinaasappel. Je maakt het drankje af met een garnering van citroen of vlierbloesem.

We hopen dat je met deze tips inspiratie hebt opgedaan om de lekkerste gin-tonics op jouw feestje te serveren. Veel plezier met het maken en drinken van dit lekkere en veelzijdige drankje!

Door admin