Iedereen dient voldoende lichaamsbeweging te hebben op een dag. Maar hoeveel beweging heeft een mens nodig en welke sporten zijn er allemaal? Lees hier meer over lichaamsbeweging voor een gezond leven.

Minimale lichaamsbeweging

Hoeveel tijd je moet investeren in lichaamsbeweging is afhankelijk van jou. Voor mensen tot 18 jaar oud is het goed om minimaal 1 uur per dag te bewegen. Voor mensen boven deze leeftijd is het raadzaam om minimaal 2.5 uur per week te bewegen, voor senioren is dit 2 keer per week. Het is niet alleen belangrijk voor je fysieke staat maar ook voor je mentale gezondheid. Als je elke dag een half uurtje gaat wandelen merk je dat je je beter zal voelen dan dat als je de hele dag alleen maar binnen zit.

Een sport dat bij jou past

Niet iedereen houdt zo zeer van sporten, maar het is wel belangrijk om te doen. Kies daarom een sport uit dat je leuk vindt. Je hoeft je niet meteen bij een voetbalclub aan te sluiten, je kunt ook een rondje wandelen of fietsen in de natuur. Vind je het lastig om motivatie te vinden om te gaan sporten? Vraag dan iemand in je omgeving om met je mee te doen. Dit maakt het makkelijker omdat het gezellig is om samen te doen en je je dan aan afspraken moet houden, waardoor je minder snel besluit om toch over te slaan. 

Extra tips

Ben je herstellende en ben je bezig met het opbouwen van lichaamsbeweging? Dan is het raadzaam om hulp van een fysiotherapeut te vragen, begin in elk geval langzaam en bouw het rustig op. Lichaamsbeweging doet veel mensen goed die herstellende zijn, bijvoorbeeld bij whiplash letselschade. Zoek naar een letselschade advocaat Nijmegen indien je een schadeclaim wil doen, zodat je bijvoorbeeld een fysiotherapeut kan veroorloven. Sporten zorgt er niet alleen voor dat je je fysiek gezien fitter voelt maar draagt ook bij aan een betere mentale staat.

Conclusie

Lichaamsbeweging is essentieel voor iedereen, niet alleen omdat je lichaam het nodig heeft maar ook omdat het je mentale staat verbetert. Mensen boven de 18 jaar oud dienen minimaal 2.5 uur per week te bewegen, meer is altijd beter. Zorg ervoor dat je een sport kiest waar je plezier in hebt, ook fietsen of wandelen is voldoende. Vind je het lastig om motivatie op te brengen? Vraag dan aan een vriend of familielid om samen te sporten, zodat je minder snel geneigd raakt om thuis te blijven.

Door Redactie