Heb jij het idee dat je lang niet meer zo goed hoort als voorheen maar vind je het echt gênant om een hoortoestel te moeten dragen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er bestaan namelijk tegenwoordig ook gewoon vrijwel onzichtbare hoortoestellen. Deze zie je bijna niet, want ze zitten vrijwel geheel in het oor verstopt. In tegenstelling tot de ouderwetse gehoorapparaatjes die het hele oor aan de buitenkant bedekken. Het is heel logisch dat je het niet prettig zou vinden om deze te dragen. Het is dus maar goed dat onzichtbare hoortoestellen bestaan.

Wat kosten onzichtbare hoortoestellen?

Het ligt een beetje aan hoe je verzekerd bent wat je zelf kwijt zou zijn aan de aanschaf van onzichtbare hoortoestellen. Je hebt ze al vanaf ongeveer €1500 per stuk, maar vaak vergoedt je verzekering daar al een groot deel van. De prijs komt dan vele malen lager uit, maar bedenk je wel dat je dan een hogere premie betaalt. Soms kan het aantrekkelijker zijn om gewoon enkel een basisverzekering te nemen en de gehoorapparaten zelf te betalen, dit ligt een beetje aan wat een aanvullende verzekering kost. Je krijgt uiteraard niet elk jaar een nieuwe, dat werkt een beetje zoals met een bril. Ook een bril krijg je slechts één keer per drie jaar vergoedt. Onzichtbare hoortoestellen gaan ook redelijk lang mee, hoewel je natuurlijk wel garantie hebt voor als ze binnen een jaar kapot gaan.

De nieuwste en meest moderne hoortoestellen

Waar je jaren geleden nog goed kon zien dat iemand een gehoorapparaat draagt zijn er tegenwoordig onzichtbare hoortoestellen die bijna niet opvallen. Deze zijn er zelfs in diverse kleuren, want niet iedereen heeft dezelfde huidskleur. Los van het feit dat ze zo klein zijn bieden ze ook nog andere voordelen ten opzichte van de oudere versies van jaren geleden. De nieuwste varianten zijn namelijk doorgaans ook vocht- en stofbestendig. Niet alleen raken ze daardoor niet zo snel verstopt (en moet je ze schoonmaken) maar het levert je ook meer vrijheid op. Je kunt er namelijk in veel gevallen zelfs mee met water in aanraking komen. Daarnaast kun je ze vaak verbinden met Android apps, waardoor je hem draadloos kunt koppelen met je accessoires. Ze laten geluid op een hele natuurlijke wijze horen, en geven een mooi ruimtelijk bewustzijn. Niet voor niets zijn ze wat duurder dan jaren geleden, maar daar krijg je dus echt veel voor terug!

Door Redactie