Al waren dames sneakers eerder super underrated, ze hebben nu hun weg gevonden naar de top! Wie heeft er nu niet een paar favoriete sneakers in hun kast staan. En misschien is het binnenkort wel tijd voor een nieuw paar? Check dan eerst even wat de top 5 sneakers van komend jaar zijn…

 1: Dad sneakers

Een fietsbroek met hoge sokken en mega sportschoenen! Een tijdje terug zou iedereen je belachelijk maken. Maar niet in 2021. De dad sneakers, die we in het hele land voorbij ziet komen zijn helemaal hot en staan daarom ook op nummer 1. Je draagt ze super casual of met een simpele jurk. En ze zijn super comfortabel!

 2: Jaren ’70 vibes

We gaan weer heel even terug in de tijd, want de retro sneakers uit de jaren ’70 zijn populairder dan ooit. De kenmerken van deze geweldige schoenen zijn de bonte kleuren, rubberen zool en een ronde neus. Misschien heb jij of iemand uit de familie ze zelfs nog ergens op zolder liggen, ideaal! Zo hoef je geen geld uit te geven en heb je super moderne schoenen. Plus, je doet ook nog wat goeds voor het milieu. Natuurlijk zijn ze ook in elke schoenenwinkel wel te vinden wanneer dit niet het geval is.

 3: Designer shoes

Een andere trend in 2021 wat we helemaal terug vinden in de dames sneakers is designer. Dat houd in dat de schoenen groot bedrukt zijn met het merk dat ze ontworpen hebben. Een erg dure trend als je het mij vraagt. Ook zie je vaak dat merken gaan samenwerken en een combinatie maken. Zie bijvoorbeeld de Jordan’s x Dior. Het hoofdzakelijke doel van de designer sneakers is om op te vallen, wat natuurlijk ook mag voor die prijs. Door middel van felle kleuren en een uniek design zorgen ze hier dan ook voor.

 4: Hoge sneakers

Heerlijk warm! De hoge sneakers zijn ook helemaal hot dit jaar. Ze waren eerder al goed bekent in combinatie met een paar hippe skinny jeans. Maar dit jaar mogen ze ook onder jurkjes en rokjes gedragen worden. Haal dus zeker je hoge Nikes, of Converse All Stars uit de kast, want die ga je helemaal rocken, zowel in de winter als in de zomer.

 5: More is less

Sneakers met eenvoudige ontwerpen en neutrale kleuren, saai? Hell no! Hoe simpeler hoe beter in 2020. Witte schoenen bijvoorbeeld zorgen ondanks hun minimalistische look voor een geweldige uitstraling. Het maakt je outfit helemaal af. Wat ook nog een super simpel is want je kan het overal mee combineren!

Door Redactie