Heb je nog nooit gepadeld en vraag je je af wat je allemaal nodig hebt voordat je de baan op kunt stappen? Hieronder staan een paar tips die je kunnen helpen om goed voorbereid op de padelbaan te staan!

Kleding

Je bent veel in beweging als je op de baan staat, dus zorg voor sportkleding wat lekker zit en waar je goed in kunt bewegen. Een rokje met een hemdje of een broekje met een shirt is al snel goed. Ga je in de winter de baan op? Trek dan een legging of een lange broek aan met een trui of vestje dat je uit kunt trekken. Je zult namelijk al snel merken dat je het warm genoeg krijgt wanneer je op de padelbaan staat.

Schoenen

Als je al tennisschoenen hebt, dan kun je het best je gravel schoenen aantrekken. Binnen schoenen met een glad profiel worden afgeraden, omdat het wel belangrijk is dat je voldoende grip hebt op de baan. Hardloopschoenen zijn ook prima om aan te trekken voor een potje padel.

Ballen

Er wordt vaak gedacht dat padelballen hetzelfde zijn als tennisballen, maar er zit toch wel degelijk verschil in! Padelballen zijn kleiner dan tennisballen en ze hebben minder druk. Hierdoor is de stuit van een padelbal lager dan de stuit van een tennisbal waardoor het makkelijker is om de bal terug te spelen doordat de bal minder wegspring. Zorg er dus voor dat je met echte padelballen speelt!

Rackets

Een padelracket ziet er in het eerste opzicht een beetje gek uit. Het heeft vrijwel niks weg van een tennis- of squashracket. Een padelracket wordt over het algemeen gemaakt van carbon en is vrij duur om aan te schaffen. Bij bijvoorbeeld Amstelpark padel is het mogelijk om padelrackets te huren. Ook biedt ThePadellers binnenbanen aan bij padel Amsterdam indoor. Zo kun je het spelletje eerst rustig, droog, uitproberen voordat je een eigen racket gaat aanschaffen.

Door Redactie