Als moeder ben je constant onderweg: werk, de kinderen ophalen van school, boodschappen doen en nog veel meer. Het is dan wel zo fijn dat je een fiets hebt die al deze werkzaamheden mogelijk maakt. Speciaal voor de drukke moeders zijn er moederfietsen die het drukke leven moeten vergemakkelijken. Lijkt een moederfiets je wat? Hieronder vind je waaraan je een moederfiets kan herkennen en geven we een aantal tips bij de aankoop van een fiets. 

Waar voldoet een goede moederfiets aan?

Allereerst is het mogelijk om zitjes voorop én achterop een moederfiets te plaatsen. Zo kun je gemakkelijk je twee kinderen tegelijkertijd ophalen. Zorg dat ieder zitje beschikt over een gordel en platformen waarop de voetjes geplaatst kunnen worden. Je beschermt je kind zo goed tegen de spaken. Het achterste zitje wordt vastgezet op de bagagedrager, maar bij een moederfiets blijft er ook nog ruimte over voor fietstassen. Hierin kun je makkelijk je boodschappen in kwijt. Het is een stuk veiliger om boodschappen achterop te vervoeren: de fiets kan uit balans raken als de boodschappen aan het stuur of voorop worden gelegd.

 

Verder herken je een moederfiets aan het sterke frame. De fiets houdt rekening met het extra gewicht dat je zult vervoeren en is hier volledig op afgestemd. Ook staan de zadels van moederfietsen vaak lager zodat je snel af kunt stappen. Er zit ook meer ruimte tussen het zadel en het stuur wat het af- en opstappen gemakkelijker moet maken. Sommige moederfietsen beschikken over een heel handig snufje: mocht je onderweg moeten stoppen dan kun je met een knop het stuur vastzetten. Hierdoor zwiept je stuur niet steeds heen en weer, wat voornamelijk prettig is als je een kind voorop hebt zitten. Kortom, bij een moederfiets wordt de veiligheid van je kinderen en de bestuurder gewaarborgd.

Elektrische moederfiets kopen? Dat kan!

Het kan behoorlijk zwaar zijn om te fietsen met een tas vol boodschappen en een kind achterop. Als je dan ook nog tegenwind hebt lijkt het een eeuwigheid te duren voor je thuis bent. Gelukkig kun je ook een elektrische moederfiets aanschaffen. Als je veel fietstochtjes op een dag maakt is een e-bike ideaal. De fiets kan wat last van je overnemen doordat je niet meer zo hard hoeft te trappen. Ook bij de elektrische moederfiets kan een zitje achterop geplaatst worden. De accu zit dan veilig onder het zitje en je kind zal er geen last van hebben.

Door Redactie