Sedumdak

DoorRedactie

jan 20, 2021

Sedummatten worden gebruikt voor daken. Ze zijn een alternatief voor de normale dakbedekking die we kennen. Sedumatten voor het aanleggen van sedumdaken zijn een duurzame vorm van dakbedekking. Deze matten worden gemaakt in een proces waarbij men cocosmatten gebruikt om planten hierop te kweken. Deze planten worden sedumplanten genoemd. Je kunt op een mat meer dan een soort plant kweken. Dit zorgt voor een heel mooi effect bij het aanleggen van een sedumdak. Jouw dak ziet er schitterend uit met sedummatten. Je zult merken dat je bij per periode bepaalde bloemen in bloei zal hebben. Doordat niet alle planten dezelfde bloeiperiode kennen zul je dus meerdere bloei momenten hebben. Dit is erg mooi om te zien. Een sedumdak kun je aanleggen in korte tijd. Vanwege het feit dat je de opgerolde matten slechts hoeft uit te rollen op jouw dak, kun je in een dag klaar zijn met het aanleggen van jouw dak.

Keuze in sedumplanten

Je hebt veel variatie bij het kopen van matten. Er zijn zoveel soorten sedumplanten dat je er jouw eigen kunstwerk van kunt maken. Koop je de matten liever kant en klaar dan is dit geen probleem, maar begrijp wel dat je geen keuze zal hebben in de planten die zijn gebruikt voor de matten. Ze zijn namelijk al gekweekt en er is dus geen ruimte meer voor jouw eigen invulling. Je kunt ook altijd kiezen voor losse sedumplanten. Deze kun je toevoegen aan de matten die je al hebt. Je hoeft ze alleen maar in de matten te steken. Zo zie je maar dat het gebruik van sedummatten voor een ieder mogelijk is.

Wat voor voordelen biedt een sedum dak?

Er zijn genoeg voordelen voor het aanbrengen van sedummatten aan jouw dak. Het ziet er niet alleen schitterend uit, maar het is ook een duurzame wijze om jouw dak te bedekken. Je kunt er heel lang van genieten voordat je jouw dak weer van nieuwe matten moet voorzien. Verder zijn sedummatten ideaal voor het dempen van geluid van buitenaf. Het is een natuurlijke geluiddemper. Ook is het perfect voor isolatie. Wanneer het koud is in het jaar kun je blijven genieten van de warmte in jouw woning. De warmte ontsnapt niet en hierdoor heb je lagere energierekening. Ook heb je een heerlijke koele woning in de warme periode van het jaar. Door al het groen heb je ook meer zuurstof in jouw woning. Dit is altijd goed voor jouw gezondheid.

Door Redactie