Dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Citrusvariëteiten zijn voor het grootste deel behoorlijk winterhard, zowel wat betreft droogteresistentie als koelere temperaturen. Wanneer ze in containers worden gekweekt, kunnen citroenbomen binnenshuis gedijen, de soms extreme vochtigheid en langdurige hitte van de zomer buiten weerstaan, en helemaal in orde zijn in de herfst wanneer de temperatuur in de jaren 40 laag is. Wilt u een citroenboom kopen die tijdens de bloei de meeste geur in huis produceert? Of wilt u wat fruit van uw favoriete sinaasappel om te eten of te drinken? Houdt u van echt zoet fruit? Iets een beetje pittig? Zuur? Zaden prima? Wil u iets laten zien aan uw buren? Ga dan een citroenboom kopen. Onderzoek zoveel mogelijk citrusvariëteiten voordat u een aankoop doet. Misschien vindt u iets beters naarmate u meer leert.

Leuk weetje: aan veel soorten citroenbomen is hun soort toegewezen (grapefruit, mandarijn, sinaasappel, limoen, enz.), Meer op basis van huidskleur en waar een soort vandaan komt dan een of andere definitieve genetische afstamming. Een citroen is een citrus met een gele schil. Een Ponderosa-citroen is ondanks zijn geelgekleurde schil niet eens echt een citroen. De wortel van het woord ‘mandarijn’ dankt zijn naam aan Tanger, Algerije, waar het werd gevonden. Tot de laatste decennia met genetische tests, begrepen we echt niet hoe divers de genetica van een variëteit kan zijn in vergelijking met een andere variëteit binnen dezelfde soort.

Hoe oud moet de citroenboom zijn?

Groeien uit zaad, een boom van één meter, twee meter, vier meter? Er is geen fout antwoord. Hier zijn een paar dingen om te overwegen met betrekking tot leeftijd:

Het kweken uit zaad duurt het langst en levert misschien geen boom op die vrucht draagt. Als u nieuw bent met citroen, is het ten zeerste aan te raden om deze weg niet te volgen. Het is waarschijnlijk een optie die voor bijna iedereen moet worden vermeden. Tenzij u een schaduwboom wilt, moet u het groeien vanuit zaad overslaan. Probeer de citroenboom kopen die niet meer dan een jaar uit bloeien. Er is geen universele leeftijd onder citrussoorten wanneer dit gebeurt. U zult elke individuele soort moeten onderzoeken om erachter te komen hoe oud hij zal zijn als hij bloeit. In grote lijnen is een boom van twee tot vijf jaar oud waar u naar streeft. De onderstam speelt ook de rol wanneer een boom kan bloeien.

Door Redactie