Sauerland

Het grootste deel van de mensen in Nederland zal Sauerland in Duitsland vooral kennen doordat het een skigebied is. Echter is de stad, ook voor de rest van het jaar, een leuke vakantiebestemming. Het gebied vormt is een groot natuurgebied met middelhoge bergen en heuvels. Bovendien zijn er in deze regio meerdere stuwmeren en historische steden te vinden. Kortom, Sauerland is leuk als skivakantie, maar is daarnaast ook leuk voor een zomerse vakantie. 

Sauerland

Sauerland

Vakantie in Sauerland

Ben je van plan om binnenkort naar Sauerland te gaan? Dan is de kans groot dat dit een redelijk actieve vakantie wordt. De streek ligt in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Voor veel Nederlanders en Belgen, zal de regio Winterberg wel bekend zijn. Dit is namelijk een skioord voor een groot deel van de Belgen en Nederlanders. Echter is de regio Sauerland veel meer dan dat. Zelfs in de zomer is het mogelijk om in de regio een prettige vakantie te hebben. In de zomer kun je er voor kiezen om een gedeelte van de honderden kilometers fiets- en wandelroutes uit te testen. Dit maakt het ook een geschikte locatie voor mountainbikers. Houd je minder van deze activiteiten? Kijk dan eens naar de verschillende stuwmeren in de omgeving. Hier kun je tot rust komen. 

Sauerland

Het grootste Stuwmeer van de regio

Sauerland ligt op een paar uur rijden van Nederland. Desalniettemin heeft de regio meerdere stuwmeren. Het grootste stuwmeer van de regio Sauerland is de Möhnesee. Bovendien beschikt deze dam over de nodige geschiedenis. In 1943 is deze dam namelijk gebombardeerd door de geallieerden. Dit alles bij elkaar, de natuur en de geschiedenis, maakt de regio Sauerland een bijzondere vakantiebestemming.

Door admin