Als je plannen hebt om een weekendje weg te plannen in Utrecht dan wil je natuurlijk wel weten wat je hier allemaal kan doen. Om te beginnen is de keuze reuze voor elk budget en wensen voor een hotel in Utrecht. Utrecht is een bruisende stad die een erg knus karakter heeft. Er zijn vele historische bezienswaardigheden te zien, je kan vele aparte winkeltjes vinden in de straten en tijdens het rondstruinen vind je vele unieke kades die laag liggen in de grachten. De bijnaam van Utrecht is Domstad. Het heeft een levendige sfeer en aan de waterzijde vind je verspreid door de stad beste locaties om een hapje te eten of een drankje te pakken. Utrecht is een echte stad met stadsrechten sinds 1122. Er zijn vele historische kerken te vinden, oude stadspoorten, oude hofjes en uiteraard het wereldwijd bekende Rietveld Schröderhuis.

Wat moet je zeker doen als je in Utrecht bent

Zoals in vele steden in Nederland heeft Utrecht prachtige grachten. Je kan een boot huren om deze af te varen, de meest bekende zijn de Oudegracht, de Stadsbuitengracht, de Vechte, de Kromme Rijn en de Hollandse IJssel. Er zijn verschillende rederijen die rondvaarten op de grachten aanbieden. Het is ook zeker de moeite waard om de Dom te beklimmen. De Domtoren is de hoogste toren van Nederland en is 112 meter hoog. De Gotische kerk werd in 1254 gebouwd en heeft een prachtig interieur met een vloer van mozaïek uit de 13de eeuw en de muurschilderingen komen uit de 15de eeuw. Om het Rietveld Schröderhuis te bezoeken zal je van tevoren een plekje moeten reserveren. Het is gebouwd in 1924 en staat bekend als een architectonisch hoogtepunt. In 2000 is het op de Werelderfgoedlijst geplaatst door kunstbeweging De Stijl. Dit meesterwerk van Gerrit Rietveld mag je niet missen. Als je van treinen houdt dan is een bezoekje aan het Spoorwegmuseum de moeite waard. Je vindt hier veel verschillende treinen en als je wilt kan je een virtuele reis door het spoorverleden van Nederland maken. Andere musea die de moeite van het bezoeken waard zijn het Nijntje Museum, Museum Speelklok en het Centraal Museum.

Andere activiteiten tijdens je bezoek aan Utrecht

Andere activiteiten die je kan overwegen als je de Domstad bezoekt zijn om lekker te gaan shoppen. Er zijn vele diverse winkels te vinden in de vele gezellige winkelstraatjes die je kan vinden. Als het regent dan is Hoog Catharijne een goede optie, lekker overdekt een dagje shoppen. Als je moe bent van het shoppen dan is het de moeite waard om een terrasje te pakken op een van de vele lage kades waar de werfkelders van de huizen aan de gracht op uitkomen.

Door Redactie