Vloerlampen zijn het sieraad van een ruimte. Ze kunnen de hele look van een kamer samenbinden. Ze dienen niet alleen een praktisch doel, maar ze voegen ook hoogte en interesse toe aan bijna elke kamer. Functioneel en mooi, samenhangend en onderscheidend, een staande lamp is een briljante poster voor wat we het leukst vinden aan onze ruimte. Van traditioneel tot modern, laten we eens kijken naar een paar manieren om een ​​staande lamp te vinden die jouw interieurstijl laat zien.

Hedendaags

Als je houdt van de uitstraling van een minimalistische ruimte, zijn vloerlampen in eigentijdse stijl de juiste keuze. Ze zijn strak en gestroomlijnd, waardoor de ruimte een gevoel van luchtigheid krijgt. Blijf weg van felle kleuren en zware details en concentreer je in plaats daarvan op stukken met verfijnde metalen afwerkingen en ultramoderne vormen.

Hoewel minder meer is met betrekking tot minimalistische ruimtes, betekent dit niet dat uw verlichting volledig strak moet zijn. Probeer een funky geometrische vloerlamp die rondingen toevoegt aan een ruimte met veel lineaire details, of een glanzende lamp die zal schijnen tegen een mat kleurenpalet.

Traditioneel     

Traditionele ruimtes gaan niet alleen over het nemen van een voorbeeld uit het verleden, maar ook over het toevoegen van warmte en gastvrijheid aan jouw huis. Vloerlampen zijn geweldig in traditionele ruimtes, vooral als je een gedurfd decoratief element wilt toevoegen. Zoek naar uitgesproken bases met mooie details, of naar meer traditionele afwerkingen zoals gewreven antiek brons of messing. Combineer deze bases met geribbelde of ronde tinten voor een gebogen en klassieke look. Niet alle vloerlampen hoeven zo uitgebreid te zijn als een kandelaar om goed te functioneren in een traditionele ruimte – zoiets als deze geribbelde antieke bronzen lamp is een klassieke keuze om een ​​gezellige woonkamer of slaapkamer op te fleuren.

Overgang

Niet helemaal traditioneel, niet helemaal eigentijds? Betreed de overgangsvloerlamp, die het beste van twee werelden combineert. Door elementen van modern en traditioneel design te combineren, krijgen overgangsvloeren de kans om in bijna elke kamer te schijnen.

Neem een ​​strakke, verfijnde lampvoet en combineer deze met één opvallend detail of werk af met een eigentijdse kap. Deze vloerlamp, met zijn gestroomlijnde kap en chique bronzen details, combineert traditionele en eigentijdse elementen zonder al te trendy te zijn.

Door Redactie