De strijd met rosacea

DoorRedactie

jul 1, 2022
natuurlijke gezichtsverzorging 2

Gelukkig bestaat rosacea creme van IK Skin Perfection want het kan een enorme strijd zijn, die niet alleen fysieke maar ook mentale problemen kan opleveren. Rosacea is het rood worden van de huid door de bloedvaatjes die erg aan het oppervlak liggen. Ook kan het een soort uitslag veroorzaken. Dit is natuurlijk heel vervelend, en kan veel irritatie opleveren. Daarom is het goed om bewust te zijn van rosacea en je huidverzorging aan te passen, mocht je er last van hebben. Het dragen van make-up of zelfs zonnebrand kan irritatie opleveren, afhankelijk van de soort rosacea die je hebt.

Rosacea triggers

Er zijn verschillende dingen die rosacea verergeren, en het is goed om die van jou uit te vinden! De triggers zijn natuurlijk voor iedereen anders maar er zijn wel een paar die vaak voorkomen. Een van de belangrijkste factoren is veranderingen in het weer, vooral extreme temperaturen zoals heel erg warm of heel erg koud spelen een grote rol. Het is mogelijk om je hierop voor te bereiden en actie ertegen te ondernemen. Een andere grote trigger is eten. Zelfs een klein beetje alcohol kan je huid al rood doen uitslaan. Ook pittig eten kan lastig zijn. Mocht je rosacea probleem dus te groot zijn is het misschien goed om deze consumpties even links te laten liggen.

Huidverzorging met rosacea

Met rosacea is het belangrijk om je huidverzorging simpel te houden, probeer producten met sterke parfums bijvoorbeeld te ontlopen, en kies voor producten en rosacea creme van IK Skin Perfection die de pH waarde van je huid herstellen. Kies voor zachte verzorgende producten. En vermijd je gezicht reinigen in een hete douche! Het is ook goed om voorzichtig te zijn tijdens het reinigen van je gezicht, behandel je huid met zorg, dus geen hardhandig schrobben. Rosacea is natuurlijk heel vervelend, maar met de juiste zorg, en bewustheid van het probleem kan je weer leren houden van je eigen huid! En dat is natuurlijk belangrijk voor iedereen.

Door Redactie