Een van de nadelen van ouder worden kan zijn dat u grijs wordt of dat u ervaring krijgt met haarverlies. Haarverlies kan zich uiten in dunner haar, inhammen of zelfs kaal worden. Dit is vaak iets waar mensen onzeker over kunnen zijn. Maar dat is eigenlijk niet nodig, er is namelijk iets wat u kunt doen als u dit zou willen. Er bestaan namelijk een aantal manieren om de haarproblemen te behandelen. Een van deze behandeltechnieken is een haartransplantatie. Dit kan misschien een beetje een eng woord zijn, ook omdat het een blijvende oplossing is. Er zijn daarom ook tijdelijke oplossingen, zoals speciale shampoos. Maar wanneer dit al geprobeerd is en men toch wil kiezen voor een blijvende oplossing dan kan er gekozen worden voor een echte haartransplantatie.

Een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een blijvende oplossing om kaalheid tegen te gaan. Er wordt gebruik gemaakt van een veilige behandeling zodat u de rest van uw leven plezier hiervan zal hebben. Vaak als er gesproken wordt over een haartransplantatie dan denken veel mensen aan het haar boven op het hoofd. Of het implanteren van haren aan de zijkant waar de inhammen ontstaan. Maar haartransplantaties kunnen ook worden toegepast bij de baard of wenkbrauwen. Dit heet dan een baardtransplantatie of een wenkbrauwtransplantatie. De eerste komt vaker voor bij mannen en de tweede is misschien iets waar vrouwen meer naar kijken. Wanneer men hun eigen wenkbrauwen niet vol genoeg vindt kan er natuurlijk tijdelijk getekend worden maar een langdurige oplossing is dan de wenkbrauwtransplantatie. Nu we het hebben gehad over verschillende soorten plekken waar een haartransplantatie kan worden uitgevoerd is het misschien goed om uit te leggen hoe dit dan in zijn werking gaat. 

Hoe werkt dat precies 

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes verplaatst. Het aantal haren per haarzakje verschilt een beetje per persoon, maar meestal is dit 2 tot 5 haren per haarzakje. Er worden haarzakjes van de ene plek van het hoofd naar een andere plaats op het hoofd verplaatst. Deze worden hier dan geïmplanteerd. Door het implanteren wordt de haardichtheid vergroot op de plek waar men meer haarvolume wenst. Om de haarimplantatie plaats te laten vinden zijn er verschillende behandeltechnieken. Er zijn een aantal verschillende technieken, deze kunnen ook als een combinatie worden toegepast. Veel van deze behandelingen zijn inclusief een PRP-behandeling, die zorgt ervoor dat het haar goed gevoed wordt. Uiteindelijk is het belangrijk dat het resultaat er goed uitziet en dat de persoon met haaruitval weer vol zelfvertrouwen over straat kan. 

Door Redactie