Staan en lopen zijn dingen die we als mens veel doen, maar heb jij na een flinke wandel of aan het einde van een lange werkdag ook zo’n last van zere voeten? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn er wel een aantal oplossingen om ervoor te zorgen dat de voeten niet zo snel gaan zeuren.

Waarom krijg ik zere voeten?

Zere voeten kunnen worden veroorzaakt door talloze problemen. De bron van de klacht kan liggen bij slecht schoeisel wat niet geschikt is voor het overbruggen van lange afstanden of veel staan. Bovendien blijft geschikt schoeisel natuurlijk ook niet altijd goed. Zelfs de beste wandel- of renschoenen zullen na intensief gebruik hun ondersteuning en schokdemping gaan verliezen, waardoor ze aan vervanging toe zijn.

Een andere oorzaak kan lichamelijk zijn. Wellicht heeft u een afwijkend looppatroon of platvoeten. In zulke gevallen kunt u het beste een specialist bezoeken die u met de klacht helpt en eventueel geschikt schoeisel voor uw situatie kan voorschrijven.

Wat zijn jouw prioriteiten?

In de meeste gevallen ligt de oorzaak echter bij de schoenen. We investeren steeds minder geld in een goed paar stappers, omdat we liever een weekendje weg gaan of een etentje boeken in dat lekkere restaurant. Bovendien zijn ergonomische schoenen niet altijd even modieus. Toch zijn kwalitatief goede schoenen erg belangrijk, want we hebben maar één paar voeten en daar moeten we het de rest van ons leven mee doen.

De oplossing

Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem. Heb je wel eens overwogen om klompen te kopen? Nee, we bedoelen niet die houten klompen waar boeren graag op rondlopen. Wij doelen op de Sanita klompen. Dit is een klompenmerk wat ergonomisch schoeisel produceert waardoor zere voeten verleden tijd worden. De speciale zolen en voetbedden regulieren de schokdemping, transpiratieafvoer en corrigeren de houding waardoor ook andere gewrichten zoals de rug worden bespaard. Mensen in de zorg of andere beroepen die veel lopen en staan zweren bij deze klompen. En vrees niet: Sanita heeft naast de werkschoenen ook een aantal hele hippe klompen die niet onderdoen aan de hedendaagse modetrends. Ga jij ze uitproberen?

Door admin