Soms moet je in je leven het roer een beetje omgooien. Dat betekent dat je soms ook andere dingen moet proberen, dingen waarvan je nooit dacht dat je dit leuk zou vinden. Voor de pandemie, dus denk aan 1,5 jaar geleden, was ik een groot fan van teamsporten. Maar ondertussen ga ik steeds meer het plezier zien van sporten die je alleen kan doen. Denk bijvoorbeeld aan boksen of aan tennissen. Natuurlijk heb je met tennissen nog wel een ander persoon nodig, maar je snapt wat ik bedoel. Vooral boksen vind ik heel leuk. Sporten is voor mij een uitlaatklep, en boksen kan ik op elk moment van de dag doen. Ik denk dat dit ook een hele goed sport is om even helemaal je hoofd bij leeg te maken. Bij een balsport heb je vaak andere mensen nodig, en kan je nooit een hele training lang vol gas geven. Je past je altijd aan, aan het niveau van een ander. Bij boksen hoeft dat niet. Ik ben ondertussen helemaal verkocht en heb besloten echte bokshandschoenen te kopen.

Welke bokshandschoenen zijn het beste?

Het aanschaffen van goede bokshandschoenen is niet heel gemakkelijk. Natuurlijk kan jij online bij elke sportwinkel bokshandschoenen kopen. Maar het is ontzettend belangrijk dat deze goed zitten. Ik raad het daarom aan om naar een fysieke winkel te gaan. Net zoals met het passen van sportschoenen kan je dan de bokshandschoenen zien en direct passen. Het is ook belangrijk dat je een doel voor ogen hebt. Er zit namelijk veel verschil in de kwaliteit van de verschillende bokshandschoenen. Als je één keer per week traint heb je andere bokshandschoenen nodig dan wanneer je 3 keer in de week intensief traint. Dan kan je het beste handschoenen kopen met dubbele stiksel en met een hele duurzame padding zodat de handschoenen langer mee gaan.

Wat is het beste voor mij?

Je kan natuurlijk voor de bokshandschoenen van de hoogste kwaliteit gaan. Maar als je een beginnend bokser bent kan je het beste een beginnend set bokshandschoenen nemen. Deze bokshandschoenen kan je voorlopig prima dragen zonder dat je enige problemen zal krijgen met je pols of ander gewrichten. Wanneer je echt meer gaat boksen raad ik het aan om te kijken naar stevigere en duurdere bokshandschoenen. Maar als je net zoals ik net begint is een basic set bokshandschoenen prima. Ook met deze handschoenen kan je even goed al je energie kwijt dan even ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven.  

Door Redactie