Oververmoeidheid is een groot probleem in Nederland. Veel Nederlanders putten zich namelijk een lange tijd uit voordat ze breken. Op het moment dat de oververmoeidheid wordt opgemerkt, wordt er vaak alsnog niet ingegrepen en blijft het genegeerd worden. Dit resulteert in een korter lontje en minder genot van het dagelijks leven. Mocht jij van jezelf weten dat je een slaaptekort hebt en hier graag verandering in willen brengen, dan is het zeker aan te raden om verder te lezen. 

 

Zorg voor een goed bed

Het bed speelt een invloedrijke rol op hoe goed je nachtrust is. Als je een matig bed hebt en een slecht matras, dan is het niet gek dat je met weinig energie opstaat. Naast dat je een slecht bed herkent aan vaker moe zijn, krijgen veel mensen ook last van lichamelijke klachten. Hierbij kan je denken aan de rug, maar ook aan de nek en heupen. Als je geconstateerd hebt dat je bed voor problemen zorgt, dan is het de investering zeker waard om een nieuw bed te kopen. Een goed bed zorgt er namelijk voor dat je uitgerust wakker wordt en met meer plezier aan de dag begint. 

 

Houd de kamer donker

Om goed tot rust te komen in de nacht, is het belangrijk dat het donker is in de kamer. Vooral wanneer je in de buurt woont van een lantaarnpaal of een ander lichtgevend object, dan is het zeer aan te raden om rolgordijnen te kopen. Rolgordijnen zorgen ervoor dat 's nachts donker is in je kamer en je kunt ze overdag eenvoudig omhoog rollen om licht binnen te laten. Let er bij het kopen van rolgordijnen wel op dat je een variant kiest die niet of nauwelijks licht doorlaat. De andere modellen zijn vaak meer geschikt ter decoratie voor in de woonkamer. 

 

Kom in een goed ritme

Als je graag een betere nachtrust wilt, dan is het belangrijk dat je in een vast ritme komt. Je lichaam weet dan beter waar het aan toe is en wordt op het juiste moment moe. Hierdoor val je sneller in slaap en is de kans groot dat je zonder wekker op het juiste moment wakker wordt. Om in een goed ritme te komen is in eerste instantie wel lastig. Echter, wanneer je hier een week lang streng op let, dan is de kans groot dat je lichaam er al aan is gewend en je vervolgens dagelijks profijt hebt van het nieuwe ritme. Houd er wel rekening mee dat een ritme 7 dagen per week is en niet 5. 

Door Redactie