Er zijn, in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, veel verschillende soorten e-bikes. Het model met de lage instap staat nu in de winkel zij aan zij met de stoere transportfiets. Deze variant, die nog niet zo heel lang bestaat, is zeer gewild bij scholieren. Als je een behoorlijk eind van je middelbare school vandaan woont, is een elektrische fiets een verlichting. Als het dan ook nog eens een hip model is, maak je helemaal de blits. Ook in het woon-werkverkeer is dit type in opkomst. Attachékoffertje of koelbox op het voorrek en gaan.

Stijgende verkoopcijfers

Omdat e-bikes iets vriendelijker geprijsd zijn dan in de tijd dat ze nog in de kinderschoenen stonden en er tegenwoordig ook een mogelijkheid is om te leasen in plaats van te kopen, worden ze populairder. Ook het feit dat de capaciteit en de levensduur van de accu’s aanzienlijk zijn verbeterd, draagt hieraan bij.

 

De juiste e-bike vinden

Wil je je ouderwetse stalen ros inwisselen voor zo’n moderne e-bike, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het belangrijkste is dat je de juiste framehoogte bestelt. Verder kan de positie van de motor verschil maken als het gaat om efficiëntie en gebruikersgemak. Zie maar eens een lekke band te plakken bij een fiets met een voorvorkmotor. Dat is zo eenvoudig nog niet. Ten slotte zijn er verschillende typen accu’s; de één meer geschikt voor het afleggen van veel kleine stukjes, de ander juist voor grotere afstanden.

Door admin