Het wordt vaak gezegd dat we in een kenniseconomie leven. Daarmee wordt bedoeld dat informatie geld waard is. Iedereen heeft iets wat hem of haar interesse heeft en verdiept zich hier graag nog verder in. Het voordeel van de tijd van tegenwoordig is dat je jouw kennis kunt delen en daar nog tegelijkertijd geld aan kunt verdienen ook. Hieronder lees je een van de mogelijkheden om dit te doen.

Boek op een eigen website promoten

De perfecte manier om je kennis vast te leggen in informatie is door een boek te schrijven. In een boek verwerk je namelijk alle informatie die je over een bepaald onderwerp hebt en deze kan tegelijkertijd voor een schappelijk prijs worden verkocht.

Het verkopen van een boek hoeft al lang niet meer op de traditionele manier via een uitgeverij en de offline boekenwinkel. Iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om een website op te zetten vanwaar het boek kan worden gepromoot. Wanneer dit niet zelfstandig lukt dan is het ook mogelijk om hulp te nemen bij het opzetten van een website en het boek te verkopen.

Een eigen website is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken en bovendien is het een zeer krachtig middel om in te zetten bij je eigen boek. Zo Is het naast een promotiemiddel van je boek ook een manier om inzicht te krijgen in je doelgroep. Ook het op de hoogte en warm houden van de doelgroep kan via een website. Op een nieuwspagina plaats je nieuwswaardige artikelen die tegelijkertijd kunnen worden geplaatst op de social mediakanalen. Plaats desnoods ook recensies op je website en meer informatie over jezelf. Op deze manier straal je de autoriteit uit over het onderwerp waar je boek over gaat.

Bij de website integreer je direct een webwinkel. Een bekende CMS-systeem voor het opzetten van een webwinkel is Magento. Ook de plugin WooCommerce van WordPress is een bekende methode voor het integreren van een webwinkel in de website.

Door admin