Het is een veel terugkomende interieurstijl die je de laatste tijd overal weer terug ziet komen op sociale media, pinterest, woonprogramma’s, in magazines, maar ook in de showrooms van woonwinkels. Het wordt vaak gebruikt om de ruimte iets stoerder te maken en niet alle ruimtes te vullen met pastelkleurige muren. Met een stoer accent door middel van beton cire kleuren of een gave betonlook verf muur, heb je al snel de goede sfeer te pakken en spreekt de rest van je meubels eigenlijk voor zich.

Hoe creëer je deze look?

De industriële sfeer in huis krijg je voornamelijk door voor stoerdere meubels te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank, bijvoorbeeld in de cognac bruine kleur en ook leren eetkamerstoelen met een stoer onderstel net als de eettafel maken je interieur net even iets verder af. Ook is de trend met de stalen deuren die je tegenwoordig veel ziet een must-have in een industrieel interieur. Met wat verf van de kalkverf webshop kun je de muur nog even iets stoerder maken en met een aantal grote zwarte industriële lampen maak je het geheel eigenlijk af. Een leren fauteuil die misschien wel wat beschadigd is kan een leeg hoekje in jouw huis makkelijk vullen en maakt het nog net weer wat stoerder.

Hoe kleedt je dit aan?

Industrieel wordt vaak ook als mannelijk gezien, hierbij zijn er dan ook niet zo heel erg veel accessoires nodig. Vaak zorgt een plant voor de aankleding en geeft dit ook een andere kleur in je huis. Je hoeft niet te veel kleine spullen in huis te halen, maar zorg voor een aantal grotere accessoires die voor een statement zorgen. Een stoere klok is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor de nodige decoratie. Praktische decoratie past het beste bij een echte industriele look. Je kunt bijvoorbeeld gerust je mountainbike in de woonkamer hangen als decoratie. Je kunt het natuurlijk je eigen invulling geven en eventueel combineren met andere woonstijlen.

Door Redactie